Wat is indivuele Kinderyoga therapie?
Tijdens deze periode doen we dit voornamelijk buiten. Dit i.v.m. de maatregelen rondom de Corona crisis.

Yoga helemaal alleen voor jou…………

 Kinderyoga therapie kan ingezet worden bij kinderen die (tijdelijk) niet lekker in hun vel zitten. Een therapeutische sessie wordt op het individuele kind afgestemd.
Door middel van  yoga en ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen, visualisaties en creatieve verwerkingsopdrachten ervaart het kind wat er in zijn lijf omgaat en welke emotie daarbij past.
Dit helpt het kind om beter in contact te komen met zichzelf en met anderen. Het kind ontwikkelt daardoor zijn eigen innerlijke kracht en balans. Kwaliteiten en vaardigheden worden ontdekt en gestimuleerd, waardoor het zelfvertrouwen groeit.
Samen kijken we naar wat het kind specifiek nodig heeft of waar hij/zij behoefte aan heeft.

Ik sluit aan bij de belevingswereld van het kind. Ik  begeleid hem/haar  in zijn eigen tempo om zijn eigen grenzen te ontdekken en te respecteren op een positieve en daar waar nodig speelse manier.
De visie van Spetter: ‘Je bent goed zoals je bent ‘ staat daarbij voorop.
Individuele yoga is mogelijk voor iedereen vanaf 5 jaar.

We maken kennis met elkaar door middel van een intake gesprek. Tijdens deze intake ga ik  vragen stellen om erachter te komen wat voor het kind  belangrijk is, wat hij/zij graag wilt leren of waar hij/zij  graag meer aandacht aan wil besteden. Als we beide het gevoel hebben dat we samen kunnen gaan werken aan de vragen, dan gaan we in eerste instantie 3 yoga sessies inplannen. Daarna kijken we of er nog meer sessies nodig zijn of dat we kunnen afsluiten.
Het intakegesprek is kosteloos.

 Kinderyoga therapie kan hulp bieden bij:
 –     Hoog gevoeligheid
       Vergroten van zelfvertrouwen
       Leer en/of concentratieproblemen
       Leren omgaan met boosheid
       Slaapproblemen
       Druk gedrag of naar binnen gekeerd gedrag
       Spanning / nervositeit
       Angsten
       Buikpijn