Creatief  op de Eikenhof  januari 2021
Een nieuw begin…..
Met elkaar ontdekken we ‘magische‘ woorden die iets voor ons kunnen betekenen in het nieuwe jaar. We gaan op zoek naar ‘schatten‘ uit de natuur en maken een mooie hanger die symbool staat voor 2021.
Wat was het fijn om iedereen weer te zien en te spreken.
Een beter begin van dit nieuwe jaar had ik me niet kunnen wensen.

 

Yoga op De Eikenhof  juli 2018 
We sluiten het seizoen af met een gezellige yogales op De Eikenhof.
Heerlijk buiten, genieten we van de prachtige natuur en de yogaoefeningen.

 

Kinderyoga op school  23 mei 2018

Spetter geniet elke keer opnieuw om zijn yoga avonturen te delen op scholen.
Zowel de kinderen als de juffen zijn erg enthousiast.
Het ‘strandbal avontuur’ van deze week op Wereldschool De Albatros in Dordrecht was een succes.
We gebruiken onze ademhaling om onze eigen strandbal op te blazen deze gebruiken we voor allerlei yoga spelletjes.
Tijdens de eindontspanning is het heerlijk nagenieten !

De Nationale Vorleesdagen  24 januari 2018

Het was een hele gezellige ochtend in de bibliotheek stadspolders.
De start van de Nationale Voorleesdagen werd gevierd met een gezellig ontbijt. De voorlees opa was er ook en wat deed hij het goed! We hebben geluisterd naar het boek SSST de tijger slaapt.
Samen met Spetter hebben we de vriendjes van tijger geholpen om aan de overkant te komen om zijn verjaardag te vieren.
Het was een fijne ochtend!

Voorleesfeestje in het Onderwijsmuseum 17 juni 2017

Tijdens het voorleesfeestje Zomer gaan we op reis met onze koffertjes door verschillende werelddelen. We gebruiken onze fantasie en ontdekken spelenderwijs verschillende yoga houdingen, spelen met de adem en we bewegen en zingen op de muziek.
Het was een super gezellig feestje!

Kinderyoga Workshop ” Gedachte – kracht ” oktober 2016

Vanmiddag was Spetter te vinden bij Lifestyle Studio Dordrecht.
Samen met zijn vriendjes ging hij op ontdekkingsreis naar onze eigen krachtbronnen, gedachte kracht is daar een van. We maken een gedachte – magneetje. De gedachte wordt sterker door hem heel vaak te denken. De gedachte wordt dan iets wat je gelooft.
Het was een gezellige middag.

Wereld Yoga Dag 2016

Wereld Yoga Dag 21 juni 2016

Op 21 juni 2016 stonden we stil bij de Wereld Yoga Dag.
Op deze dag werd er yoga beoefend over de hele wereld.
Het doel is om een steentje bij te dragen aan een betere wereld die begint bij jezelf.
Met yoga creëer je een positief effect op je directe omgeving.
Spetter was  op deze middag te gast bij Speeltuin Oosterkwartier.
Hij sloeg zijn vleugels uit  om kinderen te inspireren en kennis te laten maken met zijn kinderyoga avonturen. Het was een geslaagde middag.

yoga2 Kinderyoga workshop  “De kracht van stenen”  mei 2016

Tijdens deze gezellige workshop hebben we de kracht van stenen ontdekt.
We hebben allerlei yoga oefeningen gedaan, verschillende edelstenen bekeken
en als afsluiting een prachtig stenen doosje gemaakt.
Het was een fijne middag!

 

workshop dromenvangersKinderyoga workshop tijdens de voorjaarsvakantie   februari 2016

Tijdens deze gezellige workshop hebben we stil gestaan bij onze dromen.
We hebben een kijkje genomen bij de indianen en hebben daar onze tipi opgezet.
We hebben verschillende kinderyoga houdingen met elkaar gedaan en marshmallows op elkaars rug verwarmd.
En wat zijn de dromenvangers mooi  geworden!

 

yogafestivalYoga & Lifestyle Festival Dordrecht  November 2015

Spetter kijkt terug op een  geweldige mooie dag ! Het festival is door veel enthousiaste mensen bezocht.  Samen met andere yoga scholen uit Dordrecht hebben we een breed aanbod aan workshops kunnen aanbieden zodat de mensen kennis hebben kunnen maken met wat Dordrecht te bieden heeft op dit gebied.
Het Thema was: “Liefde voor leven”.

 

 

Workshop kinderyoga bij logopediepraktijk Logomedia te Dordrecht  Juni  2015

Tijdens deze kinderyoga workshop hebben de kinderen kennis gemaakt met Spetter en zijn vriendje Flits.   Spetter en Flits zijn vorig jaar tijdens De Kinderboekenweek dike vrienden geworden. De vogel Spetter heft geholpen om het boekje van konijn Flits uit te geven zodat heel veel kinderen dit mooie verhaal kunnen lezen en knunnen  ontdekken dat je goed bent zoals je bent!

 

Ouder en kind op avontuur in de natuur Mei 2015

In samenwerking met CoVita was Spetter tijdens de mei vakantie op avontuur in de natuur. Terwijl de kinderen samen met Spetter op avontuur gingen, konden  de ouders / volwassenen  aan een belevingswandeling deelnemen. De middag werd met een gezamenlijke picknick afgesloten. Zowel de kinderen als de ouders hebben genoten!

nationale sportweek

Ouder /  peuteryoga workshop tijdens Nationale Sportweek  April 2015

In de week van 20 april t/m 24 april is het landelijk Nationale sportweek. Op SDK Beregoed hebben ze daar ook aandacht aan besteed. Hoe hebben ze dit gedaan? Door een Yoga workshop voor ouders en kinderen!
Tijdens de peuter-yoga staat samen ontspannen, bewegen en spelen centraal. Het is een plezierige manier om de onderlinge band te versterken. Bovendien stimuleert peuter-yoga de zintuigen, de fantasie, bevordert de sociale vaardigheden, motorische vaardigheden en creativiteit, verbetert de concentratie en geeft meer zelfvertrouwen.

Het was een hele leuke ochtend!

 

yoga sam samPeuterles bij Sam Sam Maart 2015 

Vanochtend hebben de peuters van Sam Sam een les peuteryoga gehad. Een echte yogajuf, Sandra van spetteryoga, heeft ons deze les gegeven. Er lagen allemaal matjes op de grond waar we van alles op moesten doen. Rekken, strekken, als varkentjes door de modder rollen en daarna elkaars rug schoonwassen zijn een aantal spelletjes die we gedaan hebben. In een koffertje had ze ook verschillende knuffeltjes bij, dit sloot heel goed aan op ons thema knuffels. Dit alles gebeurde op een rustgevend muziekje.

De kinderen vonden het erg leuk en zoals op de foto’s te zien deden ze heel goed mee. Het was een geslaagde ochtend!

 

 

Wereld Yoga Dag Februari 2015  

kinder yoga kleuteryoga dordrecht spetterTijdens de Wereld Yoga Dag 23 februari 2015 heeft Spetter zijn vleugels uitgeslagen om kinderen te inspireren en kennis te laten maken met zijn kinderyoga avonturen. Tussen 11.00 uur en 13.00 uur werd er yoga beoefend in elke tijdzone over de hele wereld. Op deze manier is er een 24 uurs yogamarathon ontstaan. Wanneer we wereldwijd onze gedachten en energie bundelen zal dit een krachtig impact hebben. Het was een geslaagde en gezellige ochtend, samen met zijn vriendjes en hun ouders is Spetter op avontuur geweest naar de dierentuin. Daar hebben ze verschillende dieren ontmoet, ballonnen met elkaar opgeblazen en frietjes op elkaars rug gebakken.  Geweldig om te kunnen ervaren hoe zowel kinderen als volwassenen intens genoten en achteraf hun ervaringen met elkaar deelden. Zeker voor herhaling vatbaar!

 

 

Schenking Sportclub Redo Januari 2015 

kinder yoga kleuteryoga dordrecht spetterSpetter begint 2015 op een ‘spetterende’ manier. Een schenking ter waarde van 570 euro is inmiddels overgemaakt naar het goede doel sportclub Redo te Dordrecht. Wat uitgezocht was door de kinderen uit inmiddels groep 8 van basisschool De Keerkring. Met elkaar hebben zij het boekje “Flits wil vliegen” geschreven en geïllustreerd.  Spetter is dankbaar een bijdrage te hebben geleverd en zijn vriendje Flits zo kon laten vliegen. Laten we er in 2015 met alle kinderen en ouders een jaar van maken waarin het motto is: “Je bent goed zoals je bent” Er zijn nog enkele boekjes te bestellen bij www.spetteryoga.nl  

 

 

 

 

Yogalessen op school November 2014

foto krantMomenteel is Spetter op verschillende scholen in Dordrecht te vinden. O.a bij Wereldschool De Albatros en basisschool De bever leggen de kleuters hun handdoek neer in de gymzaal en ervaren wat kinderyoga voor ze kan doen. De eerste kennismaking is nog een beetje onwennig maar dit schooljaar wordt 1 keer per maand de kinderyoga verdiept.

Het is belangrijk om een stukje rust en ontspanning in te bouwen in de hectiek van de dag. Zowel voor leerlingen als leerkrachten. Het brengt kinderen in balans. Het maakt ze sterker van binnen en van buiten. Door dichter bij jezelf te komen leer je jezelf beter kennen. Je leert je eigen grenzen te ontdekken. Zodat je ze bij de ander kunt aangeven. Het helpt je bij het ontdekken van je eigen talenten.

Ik ben ervan overtuigd dat als kinderen een positief zelfbeeld hebben en zich lekker in hun vel voelen zich dan pas kunnen gaan ontwikkelen.

Zie artikel op ad.nl

 

Ouder en peuteryoga workshop Mei 2014 

peuteryoga 2Van af deze maand biedt Spetter ouder en peuter workshops aan. Met een kleine groep ouders en peuters ( 2 tot 4 jaar) gaan we op avontuur. Het samen – Zijn van de ouder en het kind staan hierbij centraal. Kijk voor concrete data en tijden bij het kopje lestijden en locaties.

 

 

 

Spetter is 1 jaar geworden!  Maart 2014 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOp 1 maart 2014 heeft Spetter uitgebreid zijn verjaardag gevierd. Hij heeft zijn vriendjes meegenomen op een feest avontuur. Met elkaar hebben ze een potje yoga bingo gespeeld en lekkere taart gegeten en limonade gedronken. Het was een groot succes! Spetter kijkt terug op een mooi, bijzonder en onvergetelijk yoga jaar.

De yogalessen werden niet alleen gegeven aan kleine groepen kinderen buiten schooltijd. Spetter heeft ook een plaatsje veroverd op basisschool de Keerkring, Wereldschool De Albatros en inmiddels ook School Vest.  Hier mocht hij diverse kinderen kennis laten maken met kinderyoga.

I.p.v. zelf een cadeautje te ontvangen wil hij graag een cadeautje weggeven. Daarom heeft hij samen met zijn vriendjes zijn spaarpot gevuld. Uiteindelijk hebben ze met elkaar een spetterende gift kunnen doneren aan het Dushi Huis in Dordrecht.

Voor 2014 / 2015 hoopt Spetter op nog meer scholen op regelmatige basis kinderen het principe je bent goed zoals je bent! M.b.v. yoga te laten ervaren.